Share

Помощ

1) Какво е псориазис?

Псориазисът е възпалително кожно заболяване, което предизвиква клетките на кожата да се възпроизвеждат с ускорен темп. Новите клетки по кожата се образуват около 8 пъти по-бързо от нормалното – за няколко дни, вместо за месец – докато темпото на отделяне на старите клетки остава непроменено. Това става причина за натрупването на клетки върху повърхността на кожата като образуват дебели плаки от червени лезии, покрити с люспесто сиво-бели мъртви клетки.

2) Заразно ли е?

Не, не е възможно да се заразите с псориазис от друг човек или да го предадете на някой чрез допир с него. Също така не можете да го разпространите и по други части на тялото си. Лезиите от псориазис са донякъде неприятни, но не бива да се съотнасят към отворените рани и инфекции. Заразеният с псориазис човек не представлява заплаха за здравето или сигурността на околните.

3) Кое провокира появата на псориазиса?

Много изследователи смятат, че псориазисът се появява, когато неправилни сигнали в имунната система предизвикват прекалено бързо делене на клетките, създавайки сухи, червени, люспести петна, наречени лезии. Псориазисът се появява, когато клетките се възпроизвеждат сами прекалено бързо, често причинявайки емоционален и физиологичен дискомфорт. Обикновено кожната клетка остарява за период от 28-30 дни и незабелязано се отделя от повърхността на кожата. Но клетката, засегната от псориазис, остарява само за 3-4 дни и веднага става видима върху кожата. Клетките се натрупват и образуват повдигнати червени лезии.

4) Има ли лек за псориазис?

Понастоящен няма лек, който да гарантира окончателното излекуване от псориазис. Въпреки това има богат набор от лекарства, които облекчават симптомите, почистват кожата и потискат заболяването за по продължителен период от време. Доказаните методи варират от кремове, които се нанасят върху кожата; лазери, които облъчват кожата с ултравиолетови лъчи до най-новите методи – инжектиране на лекарства, направени от живи клетки. Често се налага да се експериментира, за да се открие лечение, подходящо за конкретния пациент. Някои хора с псориазис преживяват спонтанни ремисии, но никой не знае защо се случва това и появата им е непредвидима.

5) Могат ли страдащите от псориазис да водят нормален живот?

Ако страдащият от псориазис се придържа към редовно лечение при всяко влошаване и следва стрикно предписанията на дерматолога, той/тя може да продължи да живее нормално, без да отсъства от работа или социални събития. За да се преодолее притеснението от мисълта, че трябва да живее с това състояние, в повечето случай се налага страдащият да получи подкрепа от семейство и приятели, както и от подкрепящи групи (може и онлайн), ако има изградени такива.

6) Колко ефективно е лечението с риби?

Лечението с риби в Кангал е алтернативен терапевтичен метод, който е одобрен и сертифициран от много учени. Физическият контакт с д-р fish има благотворен ефект върху кожата на пациента, така както слънцето, водата, термалните извори и свежия въздух. Изненадващо е това, че лечението с риби премахва и феномена Koebner и осигурява положителната реакция на кожата от лечението. Приятният масаж на д-р fish, насладата от слънчевите лъчи, джакузи-ефектът в басейните и преживяването, че сте в напълно различна среда, сходна на ваканционната допринасят за подобрение на цялостния Ви тонус. Неотдавна проведено изследване затвърждава явните ползи за повече от 70% от пациентите на спа-центъра в Кангал и време на ремисия повече от 8 месеца.

7) Какво включва процедурата на лечение?

Пациентът трябва да пие поне 3 пъти изворна вода сутрин на гладно. След приемането на водата, от пациента се очаква да закуси обилно, преди да отиде на басейна. Лечението трябва да започне, когато пациентът е сит и след това да влезе във водата. Минералното съдържание в спа-басейна и лечебният ефект на рибите започват да действат едновременно. Селенът, който е научно доказано ефективен в леченението на кожни заболявания и който е в изобилие в басейна, започва да прониква с помощта на рибите. Желателно е пациентите да престояват в басейните поне 2 пъти дневно за общо 8 часа, без да пропускат сесия. Алкохолът е строго забранен по време на лечението, както и приемането на допълнителни лекарства за псориазис. Цялостния период на лечение продължава 21 дни.

8) Какви са преимуществата на термалната изворна вода?

Водата в извора в Кангал е изотермална и поддържа температура от 35 градуса през цялата година. Има свойства, които я правят питейна. Водата е богата на селен – минерал, познат с лечебните си качества, с биологичните и терапевтичните си аспекти. Селенът е съфактор за глутатион пероксидазата – ензим, който предпазва клетките от ефекта на свободните радикали. Известно е, че изворната вода е полезна при ревматични заболявания, нервни разстройства (невралгия, неврит, парализа), ортопедични и травматологични усложнения (фрактури, травми и мускулни заболявания), гинекологични проблеми (при промивки), кожни заболявания, уролитиаза (при пиене) или при психосоматични разстройства. Това може също да обясни благотворните ефекти на водата, при пиене или промивки при гастроентерологични и гинекологични проблеми.

9) Задължително ли е да се стои 21 дни?

Не, не е задължително да резервирате 21-дневен пакет, но е силно препоръчително, за да постигнете най-добри резултати от лечението. За да постигнат цялостно изчистване на кожата от псориазис, пациентите се съветват да спазват всички правила, предписани в процедурата, включващи и удължения 21-дневен период на лечение. Проведени научни изследвания са доказали, че 57% от пациентите, провели 21-дневно лечение, са се възстановили напълно от някои от най-тежките форми на псориазис.

10) Кой е най-подходящия сезон за провеждане на лечението?

Всеки сезон е подходящ за провеждане на лечението. Докато учени и доктори твърдят, че засегнатата с псориазис кожа се повлиява положително при излагане на слънце, някои пациенти имат повишено зачервяване и сърбеж през лятото и по тази причина предпочитат студените месеци. Други пациенти със сигурност предпочитат да се възползват от ползотворното влияние на слънчевите лъчи през лятото, особено ако идват от северни страни. Забелязва се, че активността на рибите в Кангал е по-слаба през лятото, заради многото пациенти в басейните, което може да забави лечението. От друга страна, рибите са по-склонни да „нападат” през зимата, което умножава ефекта и може да ускори възстановителния период. Пациентите могат и през зимата да се наслаждават на слънчевата светлина, въпреки че тя не е толкова силна както през лятото.

11) Как да резервирате лечебен пакет?

Лечебните пакети в термалния спа-център в Кангал могат да бъдат резервирани чрез попълване на резервационната форма от секцията РЕЗЕРВАЦИИ. Попълнете вярно всички необходими полета и ни я изпратете. Нашите служители ще се свържат с Вас с подробности около свободните места и цените, съобразно Вашето запитване. Запитвания, касаещи единични резервации на допълнителни услуги (рент-а-кар услуги, екскурзии и др), могат също така да се изпратят чрез формуляра за запитване от секцията КОНТАКТИ. Когато клиентът желае да резервира трансфер, полет или нощувка в Истанбул като част от лечебния пакет, той/ тя може да изиска тези услуги да бъдат включени в пакета чрез резервационната форма.

12) Как мога да платя резервацията си?

Плащанията през нашия сайт са възможни само чрез кредитни карти VISA и MasterCard. В момента на резервацията картата ще бъде дебитирана със сума равна на цялата стойност на лечебния пакет или на услугите, поискани от клиента. Плащания са възможни и по банков път.

13) Защо трябва да платя предварително?

Поради големия брой резервации, термалният спа-хотел в Кангал изисква предварително плащане на цялата сума на резервацията. Това се прави с цел да Ви гарантира настаняване и място в лечебната програма. Веднага щом Вашата резервация бъде платена в пълния си размер, ще получите ваучер за настаняване в лечебния център и съответно за услугите, които се изискали допълнително. Вашата резервация не може да се счита за потвърдена, докато не получите писмено потвърждение от psoriasisfish.com.

14) Как мога да променя или анулирам резервацията си?

Извършването на промени по резервацията Ви зависи от това дали хотелът има свободни места от съответния тип стаи за новия период. Искане за анулиране или промяна на Вашата резервация от balikli.com ще бъде разгледано само в писмен вид. Клиентът трябва да изпрати искането си чрез имейл или чрез попълването на формуляра, достъпен от контактната страница на нашия сайт. Ако използвате емайл, той трябва да съдържа всички данни за Вашата резервацията и за изисканите промени. Клиентът не може да счита резервацията си за анулирана или променена, преди да е получил писмено потвърждение за това чрез psoriasisfish.com. За повече информация, моля прочетете нашите Общи Условия за ползване.

15) Удържат ли се такси при анулиране или промяна на резервация?

Преди да пристъпи към анулиране или промяна на резервацията си, клиентът трябва да бъде сигурен, че срокът за анулиране/ промяна не е изтекъл. В противен случай платената от него сума ще бъде удържана в пълен размер. Крайният срок, до който можете да извършите промяна или анулация, ще бъде уточнен предварително в имейла потвърждаващ резервацията Ви. В зависимост от поисканите промени е възможно цената на резервацията да стане по-висока и да се наложи клиентът да доплати за нея, за да получи потвърждение на новата резервация. За повече информация, моля вижте нашите Общи Условия за ползване.

16) Каква е политиката на възстановяване на суми от анулирани резервации?

Възстановяването ще се извърши само тогава, когато е одобрено от термалния хотел в Кангал или от трети лица-доставчици, чрез които е направена съответната резервация. За предплатени услуги като автомобили под наем, трансфери или екскурзии суми няма да се възстановяват, освен в случаите, когато сумата бъде възстановена първо от прекия доставчик на предплатената услуга. Точната сума за възстановяване ще бъде определена в съгласие с анулационната политика на съответния доставчик/хотел и в зависимост от точната дата на постъпване на искането за анулация. Моля, имайте предвид, че сумата от 25 USD за административни разходи ще бъде удържана от общата сума одобрена за възстановяване. За повече информация, относно политиката на възстановяване на предплатени суми, моля, прочетете нашите Общи Условия за ползване.

Резервирай лечебен пакет от тук